Mercedes-Benz C Klasse Exclusive. Perfecțiunea nu cunoaște limite.

Cred că norocul înseamnă defapt acceptarea oportunităților…

În urmă cu câteva săptămâni, ajunsă acasă de la finanțe, obosită, am decis să mă pun în pat. Îmi realizasem planurile pe ziua respectivă așa că mi-am permis să pierd puțin timp pe internet. Stând pe Facebook, am observat o fotografie de la Mercedes-Benz, cu doamna Andreea Esca apărând în ea. Descrierea imaginii? Destul de promițătoare cât să o accesez: “Femei care conduc.” Click dupa click, îmi dau seama că este vorba de un concurs online. Ajung la pagina oficială de Facebook Mercedes-Benz Romania, apoi pe site-ul lor. Concursul părea simplu: de completat câteva date personale și încă ceva… o povestioară. O descriere scurtă și liberă despre povestea mea de succes. Nu am participat niciodată la concursuri online, din cauza șanselor prea mici de câștig. Totuși, pentru că îmi acordasem 20 de minute pentru a citi întregul regulament, am decis să mai îmi rup alte 5 minute pentru completarea formularului de concurs. După ce am verificat datele personale, am apăsat Enter.

25 Iulie. Primesc pe telefon un mail. “În urma participării la concursul “Femei care conduc” organizat de Mercedes-Benz România, dorim să vă anunțăm că povestea dumneavoastră a fost selectată câștigătoare. Premiul constă într-un test-drive de un  weekend cu noua clasa C de la Mercedes-Benz.”……și nu mai știu…. pur si simplu am zburat la parterul casei și prima persoană la care i-am spus a fost tata. Nu-mi venea să cred. Parcă cineva se gândise să-mi alimenteze pasiunea. Am răspuns la mail imediat. Pentru stabilirea detaliilor, am purtat o conversație scrisă și telefonică cu o doamnă foarte amabilă. Am furnizat toate cele necesare și am adormit. Fericită.

Test drive-ul a fost programat pentru 23-25 August. În dimineața de sâmbătă, la ora 9:40 am fost prezentă la reprezentanța Mercedes-Benz din Timișoara, denumită CasaAuto. Prin email, mi-a fost dat numele unei persoane de contact. Îl întâlnesc pe acest domn dupa ce întreb cum ajung la el, prezint permisul și buletinul și semnez un document. Împreună, coborâm în parcare. Mașina pe care eu urma sa o conduc era acolo. Avea acea culoare frumoasă și rară, maro. Era inscripționată cu un text, pe care l-am memorat imediat: “perfecțiunea nu cunoaște limite. “ după ce am mers în apropierea reprezentanței pentru a mi se explica comenzile de bord, mecanismul de funcționare etc, mașina a rămas numai a mea. Numai a mea, pentru 48 de ore. Automată cu schimbătorul lângă volan? Nu reprezenta o problemă, dat fiind că mai condusesem o astfel de mașină câteva ore. În schimb… problema a fost conectarea bluetooth. Intrată în meniul Media, găsesc 4 dispozitive de conectare. Primul pe lista, un Blackberry Z10. Cred că am selectat de 10 ori telefonul respectiv. Nimic. De ce? Pentru că nu era device-ul meu, ci altul, anterior înregistrat 🙂 .

Trecând mai departe de glume, îmi aranjez scaunul din partea stângă a șezutului, mișcând de controalele electrice sus-jos. Apoi aranjez spătarul așa încât sa fie mai mult sport decât confortabil. Setez mașina pe mod Eco și ridic usor piciorul de pe frână. Mașina a început să se miște încet înainte, urmând atent comenzile date de volan.

image

Conduceam un clasa C de la Mercedes-Benz. Cu o zi înainte, m-am interesat pe net de design-ul acestuia. Am reținut 3 design-uri. Dupa ce mi-am amintit detaliile lor liniare, am ajuns la concluzia ca eu controlam un Exclusive. Se observă cu ochiul liber liniile tradiționale care întruchipează miniatura clasei S. Aerodinamica umerilor și a grilei radiatorului, este dusă până în punctul maxim de echilibru cu eleganța. Design-ul Exclusiv prezintă steaua brand-ului în poziție verticală pe extremitatea capotei. Este primul indiciu legat de design-ul mașinii dacă vorbim de “bot”. Așa cum spune descrierea oficială: “reprezintă desgin-ul clasic cultivat.”

image

3 desginuri, 3 personalitati. Avantgard=echilibru, AMG Line=dominație sportiva și EXCLUSIVE=Clasicul modern în materie de eleganță.

image

Exteriorul prezintă deci, în materie de aspect, o culoare maro-metalizat Citrine și jante din aliaj de 17″ multispițe.

image

Amprente personificate. Modelul are un sistem de iluminare inteligent cu LED. Sentimentul este absolut stupefiant dacă te afli pe margine și vezi automobilul apropiindu-se ușor de tine. Liniile curbate și subțiri îmbrățișează design-ul exclusivist, conferind un adevărat impact la vedere.

image

 

Nici spatele mașinii nu lasă de dorit. Dacă până acum, trend-ul în materie de stopuri era continuarea lor peste linia portbagajului pentru facilitarea deschiderii largi a acestuia dar și pentru marirea dimensiunilor luminilor, Mercedes-Benz ridică ștacheta. Noul design reduce dimensiunea de deschidere a portbagajului, lăsându-l totuși la fel de spațios. Îmbrățișează marginile deschizãturii cu cele două stopuri cu LED. Stopurile împărtășesc aceeași formă dinamică asemenea farurilor, conținând în interiorul lor alte 3 forme identice celei mari. Astfel, este imposibil să nu sesizezi trace-ul lăsat de acestea în noapte.

image

Totuși, prezintă un pericol. Este posibil ca, dacă te afli în spatele mașinii la semafor, să uiti să pleci la culoarea verde, din cauza șocului provocat de armonia și inovația desgin-ului. Sau mai mult, pericolul de a-ţi schimba traseul de mers , pentru că îți dorești să o urmezi, orucunde s-ar duce ea…

image

Aparență și esență. Două aspecte în perfectă armonie. Modelul condus de mine, un C Klasse 220 Diesel Bluetech. Motor de 4 cilindrii (i4), capacitate cilindrică Cilindree 2143 și o forță de 170 hp (cai putere). Viteza maxima constructivă este de 233-234 km/h, ajungând la 100km/h în doar aproximativ 8 secunde. Deține funcția Eco start/stop care “face minuni” în oraș, în special, în timpul statului la semafor sau în provincie în bine-cunoscutele “shtau-uri”. Clasa de emisii este euro 6.

image

Sub capotă totul este “împachetat și ordonat”. Chiar și pentru necunoscători, procedurile de urgență și de bază sunt ușor de efectuat datorită organizării vizuale. Tracțiunea spate conferă stabilitate și siguranță în timpul mersului, în special în curbe și la viteze mari.

image

Eu sunt și voi rămâne un fan înfocat al tansmisiei manuale. Numai atunci când șoferul se ghidează după sunetul motorului, după turațiile acestuia și după numărul de viteze, se poate vedea cu adevărat contribuția lui activă și priceperea sa. Deci da, toate mașinile pe care lei voi avea le voi achiziționa manuale.

Și așa, modelul condus de mine, mi-a facilitat plăcerea. Este un model semi-automat, având clapetele de + si – pentru viteze, în spatele volanului. Totuși, în cazul turațiilor excesive, mașina schimbă vitezele singură, pentru protecția moturului.

Deși la majoritatea mașinilor, este destul de greu de identificat diferența confort/sport în agility select, la C Klasse 220 D este pur și simplu inconfundabilă. Automobilul țâșnește pur și simplu de pe loc în Sport, întinzându-se rapid spre 100km/h.

image

image

Am aruncat o privire peste liniile aerodinamice ale exteriorului, o alta peste motorul și specificațiile acestuia iar acum e timpul să trec la interiorul automobilului. Pentru echilibrul perfect al culorilor, interiorul mașinii conduse era din piele artificială crem Silk și ornamente din lemn de tei maro-deschis. Tot ce se întâmplă cu mașina se controlează din bord, de la volan sau de pe consolă.

image

Fiecare mașină are un posesor. Un posesor temporar, momentan sau de lungă durată, dar un posesor. Pentru ambianța și confortul pe care îl dorim, este mereu nevoie de un Personal-Touch. C Klasse vine în întâmpinarea soferului cu opțiuni variate de conectare, telefonice, media sau radio. Prin legarea conexiunilor, se formează relatia şofer-maşina și deci, echipa.

image

Personalitatea mea? Puternică, așa cum spune și melodia de pe ecan. Personalitatea mașinii? Impunătoare, perfectă. Am auzit de multe ori șoferi spunând: “astăzi mașina merge altfel.” Defapt, masina este aceeași. Șoferul conectează și controlează totul după modul și starea sa.

Iar la modelul nostru, totul se rezumă la volan și la acest mic controller:

image

Controller-ul touchscreen înregistrează mișcările degetelor și intuiește locul de pe ecran în care se doreste să se actioneze. Totusi, pentru mâini puternice, și actiuni precise, există “rotița”.

image

La acționarea acesteia, sunt disponibile 3 mișcări: stânga, drepta și click (prin apăsare). În momentul în care suntem atenți la trafic, avem nevoie de mișcări precise, exacte.

image

Un singur cuvânt definește modelul: perfecțiunea. O perfecțiune creată pentru confort și siguranță. Tot de pe consolă se ajustează setările personalizate. În cazul în care știm ce vrem să modificăm, dar nu știm unde să căutăm sau cum să facem acest lucru, ne vine în ajutor Visual Owner’s Manual. Un manual de termeni și actiuni îndosariate după… așezarea lor pe automobil. Un model 3D al mașinii apare pe ecran, iar noi putem naviga cu ajutorul controller-ului prin el, în cautarea răspunsului.

Pentru pasagerii din spate, călătoria este un adevărat prilej de relaxare. Spațiul și confortul locurilor din spate întregesc terminologia de “limuzină” alocată modelului.

image

Descrierea mea poate părea poveste, dar în relitate e plăcerea de a conduce, metamorfozată în cele mai noi inovații de la Mercedes-Benz.

image

Mulțumesc încă o dată companiei Mercedes-Benz România pentru prilejul oferit, doamnelor de la Golin Harris București pentru comunicarea și seriozitatea de care au dat dovadă, personalului amabil de la CasaAuto Timișoara și lui Ovidiu Dumitra pentru imortalizarea experienței.

Ultima etapă a concursului care s-a încheiat urmeaza a fi făcută publică, iar eu aștept cu nerăbdare anunțarea marelui câștigător. Se spune că speranța moare ultima, iar eu îmi doresc cu ardoare să o cunosc pe doamna Andreea Esca, fiind una dintre modelele mele în carieră.

22

Link-uri utile:

Mercedes-Benz Romania: https://www.facebook.com/MercedesBenzRomania  &  http://www.mercedes-benz.ro/

Casa Auto Timisoara: http://www.casaautotm.mercedes-benz.ro/

Ovidiu Dumitra Photography: https://www.facebook.com/Ovidiu.Dumitra.Photographer

Leave a Reply

%d bloggers like this: